آموزش جِریش (حلیم بلغور گندم) هرمزگان

مجموعه: آشپزی, آموزش انواع غذاها تعداد بازدید: 32 تاریخ : ۲۴ شهریور ۱۳۹۴

جِِِریش (حلیم بلغور گندم) نوعی حلیم غلیظ و از غذاهای محلی استان هرمزگان است که در کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس هم طبخ می شود و در ماه رمضان از غذاهای اصلی سفره افطار آنها به شمار می رود.

مواد اولیه جهت تهیه جِریش هرمزگان برای ۴ نفر:

بلغور گندم : ۲ پیمانه
مرغ : نیم کیلو (بی استخوان و قسمت سینه)
پیاز : ۱ پیمانه (نگینی شده)
گرد لیمو : به میزان لازم
گوجه فرنگی : ۳ عدد
پیاز برای تزیین : به میزان لازم (سرخ شده)
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
جعفری: به میزان لازم (اختیاری و برای تزیین)
روغن: ۱ چهارم پیمانه
کره: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
ادویه : نصف قاشق غذاخوری (شامل زردچوبه، زیره و فلفل سیاه)

طرز تهیه جِریش (حلیم بلغور گندم)

ابتدا بلغور را به مدت یک ساعت خیس کنید. پیاز ریز شده را با روغن تفت داده، سپس مرغ را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا آب مرغ کشیده شود. نمک، زردچوبه، زیره، فلفل سیاه، گوجه فرنگی نگینی شده و رب گوجه را اضافه کرده، ۵ دقیقه تفت دهید و بعد حرارت را کم کنید.

بعد از صاف کردن بلغور آن را با ۲ پیمانه آب به مواد اضافه کنید و به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم بگذارید بپزد. هر ۳۰ دقیقه مواد حلیم را با قاشق بزرگ هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از پختن مرغ و بلغور مواد را در مخلوط‌ کن بریزید تا یک‌ دست شود. پیاز را در کره تفت داده با گرد لیمو عمانی اضافه کنید. حلیم را در ظرف کشیده و با جعفری خرد شده تزیین کنید.

آموزش جِریش (حلیم بلغور گندم) هرمزگان

منبع : سیتی پدیا

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “آموزش جِریش (حلیم بلغور گندم) هرمزگان”

قالب تفریحی