آموزش خورش ترش سماق مازندران
ترش سماق یکی از خورش های مغذی و پر فایده محلی استان مازندران است. سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندامها مفید است اما همانند زعفران مصرف زیاده از حد آن مضر می باشد.
مواد اولیه برای تهیه خورش ترش سماق
سینه مرغ : ۳ عدد
لوبیا قرمز : یک فنجان
سبزی خورشت : ۵۰۰ گرم
آبغوره : یک فنجان
پیاز : ۲ عدد
غوره : یک فنجان
سیر : ۵ حبه
سماق : ۵ قاشق غذاخوری
نمک : مقدار لازم
طرز تهیه خورش ترش سماق
سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سینه های مرغ، ۳ قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ ها تغییر کند. پس از تغییر رنگ مرغ ها می توانید لوبیاها را به همراه ۴ لیوان آب اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید خورشت بپزد.
سبزی ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید. سپس یک قاشق سماق را به سبزی های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید و بعد از روی حرارت بردارید.
پس از ۲ ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند، سبزی های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره ها و یک قاشق باقی مانده سماق را به باقی مواد اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد (به روغن بیفتد) سپس با برنج سرو نمائید.
نکاتی درباره خورش ترش سماق
۱- سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل (تره ۱۵۰ گرم + جعفری ۱۵۰ گرم + گشنیز ۱۰۰ گرم + اسفناج ۵۰ گرم + شنبلیله ۵۰ گرم) است، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه میشود اما اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی های گفته شده استفاده کنید.
۲- سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد.
۳- در صورتی که غوره در دسترس ندارید میتوانید مقدار آبغوره را ۲ برابر کنید.
منبع : سیتی پدیا