آموزش خورش نار و سیر مازندران
خورش سیر و انار یکی از خورش های سنتی استان مازندران است که در ادامه آموزش پخت خورش انار و سیر را با هم می آموزیم.
مواد اولیه جهت تهیه خورش سیر و انار:
مرغ: یک کیلو
پودر موسیر: یک قاشق مرباخوری
سیر: ۵ حبه بزرگ
پودر سیر: یک قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
رب انار: نصف پیمانه
انار دان شده: ۲ پیمانه
روغن کنجد: ۴ قاشق سوپ خوری
زعفران: یک قاشق مرباخوری اختیاری
پیاز ریز: یک عدد
طرز تهیه خورش سیر و انار
ابتدا مرغ را شسته و چربی های اضافی آن را پاک کنید. تابه را روی حرارت گذاشته و کمی مرغ را بدون افزودنی تفت دهید و در انتها ۲ قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه خارج کنید.
سپس پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و آن را به همراه ۲ قاشق دیگر روغن داخل تابه ریخته و طلایی کنید. سیر را شسته و پوست بگیرید و آن را رنده زده یا کاملا له کنید و پس از سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید.
در مرحله بعد شعله را بسیار ملایم کرده و سیر را کمی تفت دهید. زردچوبه ،فلفل و نمک را نیز به مواد افزوده و یک دقیقه تفت دهید. زعفران را با نصف پیمانه آب گرم حل کنید و آن را به رب انار اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پیاز داغ اضافه کنید. مرغ را به مواد در حال جوش اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن دانه انار را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خورش ۵۰ دقیقه تا یک ساعت جا بیفتد.
منبع : سیتی پدیا