آموزش درست کردن خورش گوجه سبز همدان
خورش گوجه سبز از غذاهای سنتی استان همدان به خصوص شهر همدان است و به دلیل محدودیت زمان در دسترس بودن گوجه سبز، غذایی فصلی به شمار می رود.
مواد لازم جهت تهیه خورش گوجه سبز
گوجه سبز : ۲ لیوان (۲۵ کیلوکالری)
گوشت خورشی : ۲۵۰ گرم (۴۰۰ کیلوکالری)
پیاز خرد شده : ۱ لیوان (۲۵ کیلوکالری)
نعناع، جعفری و گشنیز سرخ شده : ۵ لیوان (۲۵۰ کیلوکالری)
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه خورش گوجه سبز
ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت داده و گوشت های تکه شده را به همراه ادویه های یاد شده اضافه کنید. سپس کمی آب افزوده و حرارت را ملایم کنید تا گوشت ها کمکم بپزند.
در مرحله بعد، سبزی ها را که از قبل سرخ کرده اید، اضافه کرده و در نیم ساعت آخر، گوجه سبزها را در مخلوط بریزید. دلیل اینکه گوجه سبز در مرحله پایانی اضافه می شود آن است که بر اثر حرارت در زمان کوتاهی پخته شده و در صورت زیاد حرارت دیدن، له می شود. بنابراین بهتر است آن را در آخرین مرحله بیفزایید.
همراه این غذا
همراه اصلی این خورش، برنج است که بهتر است به صورت کته میل شود. برای افزایش فیبر غذایی نیز خوردن سالاد سبزیجات تازه به همراه یک لیوان دوغ کم نمک و کم چرب برای هر نفر می تواند کامل کننده مناسبی برای این وعده غذایی باشد. البته یک پیش دستی سبزی خوردن نیز همراه غذایی مطلوبی است که عادت به خوردن اش بهبود دهنده وضعیت تغذیه است.
منبع : سیتی پدیا