آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی

مجموعه: آشپزی, آموزش شیرینی پزی تعداد بازدید: 443 تاریخ : ۱۸ مرداد ۱۳۹۴

کرمانشاه از دیر باز به داشتن شیرینی‌های خوشمزه و معروفی چون نان برنجی، شکری ، نان خرمایی و کاک زبانزد بوده است.

مواد لازم نان خرمایی
۳ پیمانه آرد
۲ قاشق غذاخوری ماست
۲۰۰ گرم کره
۵ قاشق غذاخوری گلاب
زعفران دم کرده
۱.۵ قاشق چایخوری بکینگ‌پودر
۵۰۰ گرم خرمای سفت
۲ قاشق غذاخوری دارچین و رازیانه
۱ تا ۲ عدد زرده تخم مرغ

طرز تهیه نان خرمایی

کره را ۳۰ ثانیه در مایکروفر قرار دهید تا آب شود و آن را کنار بگذارید.

بکینگ پودر و ماست را با هم مخلوط کنید. سپس کره را به مخلوط ماست اضافه کنید. در مرحله بعد، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. مایه را حدود سه تا چهار دقیقه ورز دهید. در صورت سفت بودن خمیر، کمی روغن مایع اضافه کنید.

خمیر را درون کاسه چرب بگذارید روی آن پلاستیک بکشید و حدود دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر اصطلاحا برسد.

خرما را بشویید و چرخ کنید. به خرما گلاب یا روغن مایع اضافه کنید تا کمی شل و نرم شود و در صورت تمایل دارچین و رازیانه هم اضافه کنید.

گلوله‌های به اندازه یک فندق درشت از خمیر بردارید. خرما را نیز گلوله کنید. خمیر را پهن کنید و خرما را وسط آن قرار دهید و به فرم تخم مرغی در آورید.

زرده تخم مرغ را هم بزنید، به آن زعفران دم‌کرده اضافه کنید. سپس آن را با قلم‌مو روی نان‌ها بمالید. برای تزئین می‌توانید تکه گردو یا پسته نیز روی آن بگذارید. سپس آنها را در سینی فر بچینید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید تا طلایی شوند.

سینی را از فر بیرون آورید و چند دقیقه صبر کنید تا نان خرمایی کمی سرد شود و بعد با احتیاط نان‌ها را از سینی بردارید. توجه داشته باشید، نان خرمایی بسیار ترد و شکننده است و با کمی فشار انگشت از هم باز می‌شود.

آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی

آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی

آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی

آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی

منابع :
تیشینه
dustaan .com
irancook .ir
shirinipaz.akairan .com

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “آموزش درست کردن نان خرمایی کرمانشاهی”

  1. جدیدترین اخبار
  2. پربیننده ترین اخبار
قالب تفریحی