آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

مجموعه: آشپزی, آموزش شیرینی پزی تعداد بازدید: 6244 تاریخ : ۱۸ مرداد ۱۳۹۴

پشتِ زیک یا سوهان کنجدی مازندرانی، یه نوع شیرینی محلی شمال و خصوصا مازندرانی است که با کنجد و شکر درست میشود و برای افرادی که کار فکری انجام می‌دهند ، بسیار مفید است زیرا فسفر موجود در گروه غذای سلول‌های مغزیست.
علت نامگذاریش به خاطر پرنده ای است به نام زیک که زیستگاهش در شمال ایران و رنگ بال و پرش دقیقا مثل همین شیرینی می‌باشد.

مواد لازم پشت زیک
رب خرمالوی وحشی ۳۰۰ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
کنجد ۱۰۰ گرم
شکر ۵۰ گرم
آرد برنج ۲۰ گرم

طرز تهیه پشت زیک
۱ – دشو (شیره خرمالو) را به میزان لازم از کلا kela (خمره) خارج می‌کنند .
۲ – دشو را حرارت می‌دهند و مدام آن را هم می‌زنند تا ته نگیرد و تلخ نشود .
۳ – زمانی که دشو غلیط شد یا به اصطلاح “تا” کشید یا مقداری از آن با مقداری گردوی ساییده شده سریع ، سفت شد ، زمان آماده شدن مایع دشو است .
۴ – آرد بر نج و شکر را به مایع آماده شده اضافه کرده خوب به هم می‌زنند .
۵ – مغز گردو و کنجد رابا میس سنگ mis sang (سنگ کوچک ) روی چل سنگ chal sang( تخته سنگ ) خوب می‌سایند تا پودر شود .
۶ – مایع آماده شده را گرماگرم در ظرفی ریخته ظرف را کاملا پر می‌کنند . پودر آماده شده را روی آن می‌پاشند تا سرد شود .

خواص درمانی پشت زیک :

این شکلات برای افرادی که کار فکری انجام می‌دهند ، بسیار مفید است زیرا فسفر موجود در گروه غذای سلول‌های مغزیست

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

 

آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “آموزش درست کردن پشت زیک مازندرانی”

  1. جدیدترین اخبار
  2. پربیننده ترین اخبار
قالب تفریحی