آموزش پخت شکر پلو شیراز
شکر پلو یا شیرین پلوی شیرازی یکی از پلوهای خوش آب و رنگ استان فارس به خصوص شهر شیراز است که به مرصع پلوی قزوین نیز شباهت هایی دارد. این پلو معمولاً در مجالس به همراه انواع خورش سرو می شود.
مواد اولیه پخت شکر پلو
برنج و شکر: هر کدام یک کیلوگرم
روغن: چهار قاشق سوپخوری
خلال پسته و بادام و خلال پوست نارنگی: از هر کدام ۱۰۰ گرم
زعفران آب کرده: دو قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه شکر پلو
برنج را که از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم، داخل آب در حال جوش میریزیم. کمی زردچوبه به آن افزوده، یکی، دو جوش که زد آبکش میکنیم.
شکر را با دو لیوان آب جوشانده تا حل شود. یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده به شیره شکر اضافه میکنیم و دو قاشق روغن نیز به آن میافزاییم.
برنج را دم کرده و قبل از دم کشیدن کامل با کفگیر داخل ظرف دیگر منتقل میکنیم. شیره شکر را روی برنج ریخته و با هم مخلوط کرده دوباره آن را با حرارت ملایم دم میکنیم. پس از دم کشیدن شکر پلو، خلال پسته بادام و پوست نارنگی را با هم تفت داده و روی شکر پلو میریزیم.
منبع : سیتی پدیا