آموزش پخت “پلو اسفندی” شهر آباده

مجموعه: آشپزی, آموزش انواع غذاها تعداد بازدید: 761 تاریخ : ۲۲ مهر ۱۳۹۴

پلو اسفندی یکی از پلوهای استان فارس به خصوص شهر آباده است که معمولاً در اولین روز ماه اسفند طبخ می شود. برای تهیه پلو اسفندی، معمولاً از ۷ نوع غلات و حبوبات استفاده می کنند که نوع لوبیای آن را می‌ توانید بنابر ذائقه‌ تان تغییر دهید. این غذا به‌ صورت آش و شله نیز تهیه شده که در این صورت در آن از قلم و سیرابی گوسفند استفاده می‌ شود و به نام آش اسفندی معروف است.

مواد لازم پلو اسفندی (برای ۴ نفر):
گوشت گوسفند با استخوان : ۴۰۰ گرم
پیاز چهار قاچ‌ شده : ۱ عدد
زردچوبه پودر شده : ۱ قاشق چای‌ خوری
ماش : نصف پیمانه
عدس : نصف پیمانه
نخود : نصف پیمانه
لوبیا سفید : نصف پیمانه
ادویه پلویی جنوب*: به مقدار لازم
میخک پودر شده : یک هشتم قاشق چای‌ خوری
پیازداغ : ۱ پیمانه
برنج: ۵ پیمانه
گندم: نصف پیمانه
کره: نصف پیمانه
جو: نصف پیمانه
روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه پلو اسفندی

ابتدا در قابلمه‌ ای مناسب، گوشت را به‌ همراه پیاز و کمی زردچوبه بپزید. حبوبات خیس‌ شده را نیز به‌ طور جداگانه در قابلمه‌ ای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند.

پس از پخت گوشت، آن را از قابلمه خارج کنید. ادویه پلویی جنوب، میخک و پیاز داغ را به قابلمه بیفزایید. آب روی برنج خیس‌ شده را خالی کرده و در قابلمه بریزید. پس از چند جوش، حبوبات پخته‌ شده و غلات خیس‌ شده را به قابلمه بیفزایید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید تا برنج و غلات کاملاً پخته و آب آن تبخیر شود. سپس گوشت را وسط مخلوط پلو گذاشته، در ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.

د مرحله بعد، کره را با سه قاشق سوپ‌ خوری روغن کرمانشاهی روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی‌ که بخار برنج بلند شد، روی آن ریخته، در ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به‌ مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن پلو، آن را در دیس کشیده و سرو کنید.

 

نکاتی در مورد پخت پلو اسفندی

۱- در صورت عدم دسترسی به روغن کرمانشاهی، می‌توانید از روغن مایع یا کره استفاده کنید.

۲- *ادویه پلویی جنوب شامل گل سرخ پودر شده و زیره سبز پودر شده از هر کدام ۲ قاشق چای‌ خوری، دارچین پودر شده و زنجبیل پودر شده از هر کدام ۱ قاشق چای‌ خوری، جوز هندی پودر شده و هل پودر شده از هر کدام نصف قاشق چای‌ خوری است.

آموزش پخت "پلو اسفندی" شهر آباده

منبع : سیتی پدیا

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “آموزش پخت “پلو اسفندی” شهر آباده”

  1. جدیدترین اخبار
  2. پربیننده ترین اخبار
قالب تفریحی