آموزش کوفته کرمانشاهی

کوفته به سبک کرمانشاه

مواد لازم کوفته کرمانشاهی: ( در این دستور برای اندازه گیری از پیمانه پلوپز استفاده شده )
برنج خیس خورده ٣ پیمانه
گوشت چرخ کرده مخلوط نیم کیلو
لپه ١ پیمانه
سبزی خشک معطر ١ پیمانه (شامل ترخان، مرزه، نعناع، گشنیز)
تخم مرغ ٢ عدد (یکی برای داخل مواد و دیگری برای رومال کردن کوفته)
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه ١ ق غ

مواد میانی کوفته
گردو خرد شده نصف پیمانه
کشمش پلویی ١ پیمانه
خرمای هسته و پوست گرفته ١ پیمانه

مواد لازم سس کوفته: (میزان مواد سس را به دلخواه می توانید تغییر دهید.)
پیاز داغ به میزان دلخواه ( من از ٣ قاشق سوپ خوری استفاده کردم.)
رب نصف پیمانه
آب جوشیده یک پیمانه

 

طرز تهیه کوفته کرمانشاهی

لپه را با مقداری آب جداگانه می پزیم. کف روی قابلمه رو با ملاقه بردارید وگرنه سر میره.

آموزش کوفته کرمانشاهی

بعد از پخت لپه، برنج را در آب جوش ریخته و زمان میدهیم که برنج نرم شود …

آموزش کوفته کرمانشاهی

در آخرای پخت برنج و قبل از آبکش کردن لپه را به برنج اضافه کنید.

نکته : کمی زودتر از حد معمول باید برنج را آبکش کنید تا کوفته ها شفته نشوند و وا نروند.

نکته : من از ١ پبمانه برنج درسته ایرانی و ٢ پبمانه برنج نیم دانه ایرانی استفاده کردم. سعی کنید از برنج خارجی استفاده نکنید چون چسبندگی ندارند و کوفته ها وا می روند.

آموزش کوفته کرمانشاهی

سپس برنج را آبکش کرده و به کاسه بزرگی منتقل کنید، سبزی های معطر و زردچوبه و تخم مرغ و گوشت را اضافه کنید.

نکته: زردچوبه را میتوانید در آب برنج در حال جوشیدن بریزید که رنگ بهتری پس بدهد.

آموزش کوفته کرمانشاهی

حالا با دست مواد را باهم مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا مواد حالت خمیری پیدا کنه و به این شکل دربیاد.

آموزش کوفته کرمانشاهی

کنار دستتون کشمش پلویی شسته شده، گردوی خرد شده، و خرما هسته گرفته را قرار بدهید.

از مواد اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست پهن کنید، به این حالت:

آموزش کوفته کرمانشاهی
این برای زیر کوفته است. برای روی آن دوباره از مواد برداشته و در دست پهن کنید و کنار بگذارید.

سپس از مواد میانی شامل گردو، کشمش پلویی، خرما داخلش قرار بدهید.

آموزش کوفته کرمانشاهی

و لایه رویی رو روش قرار داده و خوب در دست بهش فرم بدید. که اغلب بصورت بیضی می پیچند.

آموزش کوفته کرمانشاهی
همه کوفته ها را به همین صورت آماده کنید و کنار هم بچینید.

در ظرف دیگری یک عدد تخم مرغ را کمی با چنگال بزنید .

نکته مهم: به هیچ عنوان کوفته ها را در تخم مرغ غلت نمیدیم!! دلیل غلت ندادن اینه که تخم مرغ زیادی روی کوفته می چسبه و موقع سرخ کردن باعث میشه کوفته بسوزه و به جای بوی کوفته بوی تخم مرغ سوخته کل فضای خونه رو پر کنه!!

آموزش کوفته کرمانشاهی

دست را داخل مخلوط تخم مرغ زده و روی کوفته های میکشیم. کل بدن کوفته را به این شیوه رومال میکنیم.

ببینید کوفته پایینی هنوز به تخم مرغ آغشته نشده ولی کوفته بالایی به تخم مرغ آغشته شده و فقط کمی براق تر شده…

آموزش کوفته کرمانشاهی

مقداری روغن در ماهی تابه ریخته و کوفته ها را داخلش قرار میدهیم… نیاز نیست روغن از قبل داغ شده باشد.کوفته ها را می چرخانیم تا همه طرف آنها سرخ شوند.

فقط کمی تغییر رنگ بدهند و قهوه ای شوند کافیه… بیشتر از این سرخ نکنید. چون قراره این کوفته ها را دم کنیم.

آموزش کوفته کرمانشاهی

بعد از اینکه کوفته ها سرخ شدند، در قابلمه بزرگ دیگری کنار هم میچینیم.

نکته دیگر : حتما از قابلمه بزرگ استفاده کنید که جا برای دم کشیدن داشته باشد و بهتره بیشتر از ٢ ردیف روی هم قرار ندهید. چون موقع دم کشیدن احتمال وا رفتنش زیاده!

اینم کوفته های سرخ شده که داخل قابلمه قرار دارند. البته این همه کوفته ها نیست، بقیه در حال سرخ شدن بودند.

آموزش کوفته کرمانشاهی

ضمن اینکه حواستون به سرخ شدن کوفته هاست که خدایی نکرده یک موقع نسوزند، سس کوفته را هم آماده میکنیم.

برای این منظور رب را با مقدار کمی روغن (حدود ١ ق غ) حسابی تفت میدهیم تا بوی رب بلند شود. سپس آب جوشیده را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست شود. پیاز داغ را هم اضافه میکنیم  و سپس سس را به حال خودش رها میکنیم تا کمی بجوشد و غلیظ شود.

آموزش کوفته کرمانشاهی

بعد از آماده شدن کوفته ها و چیدن آنها در قابلمه بزرگ، سس آماده شده را روی کوفته ها می ریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا با حرارت کم دم بکشد.

آموزش کوفته کرمانشاهی

در صورت تمایل موقع دم گذاشتن کوفته ها میتوان کمی دارچین روی آنها پاشید.

سس کم کم جذب کوفته ها شده و بوی دارچین و سبزی های معطر کل فضای خونه رو پر کرده…

همونطوریکه در تصویر می بینید هیچ کدام از کوفته ها هم وا نرفتند!

بفرمایید… اینم کوفته خوشمزه ما!

آموزش کوفته کرمانشاهی

سمیرا سادات غلامی
منبع : baharsite.com

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
16 + 11 =