طرز پخت خورش گیلاخه کردستان

خورش گیلاخه یکی از خورش های سنتی استان کردستان است که به دلیل رویش گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ و سرو می گردد. گیاه گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر می باشد.

مواد لازم جهت تهیه خورش گیلاخه

گوشت قرمز: نیم کیلوگرم
پیاز: یک عدد متوسط
لوبیا قرمز: یک فنجان
گیلاخه: نیم کیلوگرم
تره خان (یا جعفری و گشنیز): اگر سبزی ساطوری شده تر بود یک و نیم لیوان و اگر خشک بود سه چهارم لیوان
لیمو امانی: ۵ عدد
زردچوبه و نمک و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خورش گیلاخه

ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم. سپس گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم. چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو امانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا ۴۵ دقیقه در دیگ بپزد.

در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و “تره خان” یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم (می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد). حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و می گذاریم ۲۰ دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جا بیافتد.

 

نکاتی در مورد خورش گیلاخه

۱- اگرچه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نبوده و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید در اصل پیازچه گیلاخه هستند.

۲- به جای استفاده از تره خان می توان از ترکیب جعفری و گشنیز نیز استفاده نمود. همچنین می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد.

طرز پخت خورش گیلاخه کردستان

منبع : سیتی پدیا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enter Captcha Here : *

Reload Image