روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

مجموعه: آشپزی, آموزش انواع غذاها تعداد بازدید: 2134 تاریخ : ۲۰ بهمن ۱۳۹۲

روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

  • مواد لازم برای درست کردن ماهی شانک :

ماهی پاک کرده : ۳۵۰ گرم

من از ماهی شانک یا ( زردباله ) استفاده کردم . شما میتونید از هر نوع ماهی که دوست دارید طبق ذائقه خودتون استفاده کنید .

  • مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی

۱ عدد پیاز رنده شده
۲ حبه سیر رنده شده
۱ ق م رنده شده زنجبیل
نصف قاشق مرباخوری ادویه ماهی
نصف قاشق مرباخوری زردچوبه
یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه
نمک یک قاشق مرباخوری

  • مواد لازم برای سرخ کردن ماهی

آرد سوخاری یک قاشق غذاخوری ( من از مغز نان باگت خشک و پودر شده استفاده کردم )
آرد گندم یک قاشق غذاخوری
ادویه ماهی: یک چهارم ق م
تخم مرغ: کمی برای رو مال

  • مواد لازم برای دور چین ماهی

جعفری و گشنیز پاک شده ۱۰۰ گرم
زرشک دو قاشق غذاخوری
گردوی نگینی شده دو قاشق غذاخوری
دو عدد پیاز
سه حبه سیر
نمک و زردچوبه

  • مواد لازم برای تهیه سس نارنج

آب نارنج نصف پیمانه
تخم مرغ یک عدد
آرد یک قاشق غذخوری سرخالی
ادویه ماهی یک هشتم قاشق مرباخوری
زعفران آب کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری

  • طرز تهیه ماهی شانک

*گوشت ماهی را شسته و خشک کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*یک قاشق مربا خوری نمک را به آن اضافه کرده و با نوک انگشتانتان تمام سطح ماهی را به آن آغشته کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

پیاز رنده شده ، سیر رنده شده ، زنجبیل تازه رنده زده ، ادویه ماهی ، زردچوبه و فلفل سیاه را به ماهی بیفزایید و با آن مخلوط کرده و اجازه دهید چند ساعتی استراحت کند و مزه دار شود .

پیشنهاد می کنم زنجبیل تازه را حدف نکنید . چون تاثیر بسیاری در عطر و طعم نهایی ماهی تان خواهد داشت .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

برای تهیه دورچین ابتدا جعفری و گشنیز را که پاک کرده و شسته اید را خورد کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

سیر و پیاز را خورد کنید. در تابه کمی روغن ریخته و سیر و پیاز را به آن افزوده و تفت دهید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*وقتی مخلوط سیر و پیاز سبک شد به آن زردچوبه بیفزایید و مخلوط کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*جعفری و گشنیز خورد شده را افزوده و درب تابه را بسته و حرارت را کم کرده تا سبزی تان  با بخارخودشان پخته شوند .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*بعد از اینکه سبزی نرم شد گردو و زرشک را اضافه کنید و کمی تفت داده و حرارت را خاموش کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

برای آماده کردن ماهی ابتدا مخلوطی را که برای مزه دار کردن بهش اضافه کنید رو از اطراف ماهی پاک کنید .

مقدار آرد گندم و ادویه گفته شده در دستور برای سرخ کردن  را با هم مخلوط کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

آرد سوخاری را هم در ظرفی بریزین .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

ابتدا ماهی را به مخلوط آرد گندم آغشته کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

سپس با قلمو مقداری تخم مرغ زده شده روی سطح ماهی تان بمالید ، در حدی که فقط مرطوب شود .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

در مرحله بعد ماهی را در آرد سوخاری بغلتانید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

در یک تابه مقدار کمی روغن روغن ریخته و ماهی ها را در آن بچینید و اجازه دهید با حرارت کم سرخ شوند .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

وقتی یک طرفشون سرخ شد برش گردونید تا سمت دیگرش هم سرخ شود .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

خب تا حاضر شدن ماهی سس نارنج رو درست می کنیم

نکته : این سس به محض اینکه حاضر شد باید داغ داغ روی ماهی ریخته شه ، چون بعد از سرد شدن یکم سفت میشه و ممکنه دیگه نشه راحت روی ماهی تون بکشیدش .

پس زمان را طوری تنظیم کنید تا سس و ماهی تون همزمان با هم حاضر بشن.

برای تهیه سس نارنج ،یک عدد تخم مرغ را با چنگال زده و با زعفران آب کرده مخلوط کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

سپس  آب نارنج را با مقدار آرد گفته شده کاملا مخلوط کنید .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*و روی حرارت ملایم گذاشته و مدام هم بزنید تا بجوشه .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

بعد از اینکه یکم غلیظ شد مخلوط زعفران و تخم مرغ را روی آن بریزید ، پس از چند لحظه فورا حرارت را خاموش کرده و مایه را هم بزنید تا تخم مرغ به خورد سس برود .

روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

ماهی رو تو ظرف سرو قرار بدین  و دور چینی رو که حاضر کردید اطرافش بریزین .روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

*در نهایت سس رو روی ماهی بریزید و نوش جان کنید  ……روش پخت ماهی شانک با سس نارنج

فریده سادات جلالی

منبع : baharsite.com

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “روش پخت ماهی شانک با سس نارنج”

  1. جدیدترین اخبار
  2. پربیننده ترین اخبار
قالب تفریحی