روش پخت گشنیز کباب آذری

0
تعداد بازدید : 681

غذای محلی

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
لپه: ۲ لیوان
پیاز متوسط: ۳ عدد
تخم‌مرغ: ۲ عدد
گشنیز خردشده: ۴ لیوان
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مخصوص سرخ‌کردن: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۶ عدد
نمک، فلفل ‌سیاه و زردچوبه: به میزان دلخواه

طـرز تهیه گشنیز کباب

ابتدا لپه ‌ها را جداگانه بپزید و آبکش کنید. در کاسه ‌ای بزرگ ۲ پیاز را پوست بکنید و پس از رنده کردن، نصف آن را با گوشت چرخ‌ کرده کاملاً مخلوط و نصف دیگر پیاز را با لپه پخته‌ شده خوب بکوبید و به گوشت اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.

پس از آن، با اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه آن را مزه ‌دار کنید. حالا تخم‌ مرغ‌ ها را بشکنید و با بقیه مواد خوب هم بزنید. در یک تابه متوسط، کمی روغن بریزید. مخلوط گوشت و لپه آماده ‌شده را به صورت کوفته‌ های کوچک درآورید و داخل روغن داغ سرخ کنید.

در تابه ‌ای دیگر، گشنیزهای خردشده را سرخ کنید و پیاز سوم را که از قبل خرد کرده‌ اید، در تابه بریزید و آن را در کنار گشنیز تفت دهید سپس آرد را به آن‌ ها بیفزایید.

پس از آن، در قابلمه ‌ای متوسط چند لیوان آب بریزید و لیموعمانی‌ها و گشنیز تفت داده ‌شده را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببینند سپس کوفته ‌های سرخ‌ شده را به آن‌ ها بیفزایید و بگذارید ۴ تا ۵ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بمانند تا خوب پخته و آماده خوردن شوند.

نکات

* یادتان باشد تخم‌ مرغ ‌های افزوده‌ شده مانع وارفتن کوفته‌ ها می ‌شوند پس حتماً آن‌ ها را با گوشت مخلوط و بلافاصله این مخلوط را برای پخت استفاده کنید زیرا این مواد به دلیل خامی و مغذی بودن، مستعد فساد میکروبی هستند.

* کوفته‌ ها باید به اندازه یک گردو باشند و گشنیزها نیز زیاد ریز نشوند بلکه بهتر است به قطعات درشت ‌تری خرد شوند تا مواد مغذی موجود در این سبزی ‌ها کمتر ضایع شوند.

مقدار کالری
این غذا در مجموع ۱۶۷۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن به ۴ قسمت، میزان انرژی دریافتی هر نفر ۴۰۰ کیلوکالری خواهد بود که در صورت مصرف این غذا با نان بر مقدار کالری اولیه اضافه خواهد شد.

روش پخت گشنیز کباب آذری
گشنیز کباب آذری

منبع : تبیان

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Enter Captcha Here : *

Reload Image