طرز تهیه نان محلی شلکینه کردستان

شلکینه یک نوع نان محلی ویژه استان کردستان است که طعم مطبوعی دارد و معمولاً روی ساج پخته می شود. این نان هم به عنوان یک غذای محلی و هم به عنوان سوغات این منطقه به حساب می آید. این نان یک غذای سنتی بیشتر مهمانی‌ های دسته جمعی مردم سنندج در فصل مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد لازم جهت تهیه نان شلکینه

شیره خرما یا انگور (دوشاو): ۲۰۰ گرم معادل ۱/۲ پیمانه
آرد سفید گندم: ۱۵۰ گرم معادل یک پیمانه ۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپخوری
شکر: ۲ قاشق سوپخوری
شیر: ۲ پیمانه
روغن محلی (دان) یا کره: ۱۰۰ گرم یمعادل ۱/۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۴ تا ۶ عدد
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان شلکینه

آرد و نمک و شکر را در ظرف گودی بریزید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا مایه ای مانند دوغ غلیظ به دست آید. سپس زرده های تخم مرغ و زعفران دم کرده را اضافه کنید و مایه را خوب هم بزنید تا بدون گلوله شود. بهتر است مایه را یکبار از الک یا صافی رد کنید تا از یکدست بودن آن مطمئن شوید.

سپس تابه ای با قطر ۱۰ یا ۱۵ سانتیمتر را روی حرارت بگذارید و ته آن را با کمی کره به وسیله قلم موی آشپزی چرب کنید. سپس با ملاقه مقداری از مایه نان بردارید و در تابه بریزید و تابه را بپرخانید تا تمام قسمت های تابه از مایه پوشیده شود. باید یک لایه نازک از این مایه داخل تابه بریزید. هرچه نان نازک تر باشد کیفیت آن بهتر خواهد بود.

وقتی یکطرف نان طلایی شد، با کمک چنگال برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود. سپس آن را روی سطحی صاف قرار داده و با قلمو روی آن شیره خرما بمالید. آن را ۴ لا تا کنید و در ظرف بچینید. وقتی همه نان ها تمام شد روغن حیوانی یا کره را ذوب کرده و روی نان ها بریزید.

نوش جان!

نکاتی در مورد نان شلکینه

۱- هرچه تعداد تخم مرغ بیشتر باشد نان ها خوشمزه تر خواهند شد.

۲- استفاده از شکر در پخت این نان اجباری نیست و به ذائقه مصرف کننده بستگی دارد.

طرز تهیه نان محلی شلکینه کردستان

منبع : سیتی پدیا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *